Tecavüz, kürtaj ve siyaset bilimi

Herkesin rahatlıkla fikrini beyan ettiği kürtaj konusunda, fikrini söyleyenlerin çoğunun kadın olmaması ilginç bir durum. Herkes bir konuda fikrini söyleyebilir elbette ama tartışılan konudan birinci derece etkilenenlerin, tartışanların çoğunluğunu oluşturması gerekir.

Bugün hükümetin fazlasıyla üstünde durduğu bu mevzu, bazı konuları insanların gözü başka yerdeyken çözmek için yapılan hamleler, yani çokta bu konuyla ilgilendiklerini düşünmüyorum. İnsanların tepki göstereceği konular ortaya atıldığı tarihlerde geçirilen kanunlara bakarsak bu durumu ayan beyan görebiliriz.

Olayları yorumlarken fevrileşen bir milletiz ki fikrimizi beyan ederken daha fazla sinirleniyor, saldırganlaşıyoruz. Bunu kullanarak yapay gündemler oluşturuyor ve istedikleri her neyse, insanlar bu gündemle  uğraşıken yapıyorlar.

İronik durumlardan anlayabilirsiniz yapay gündemi. Farz-ı misal polisin tekmesiyle küçücük bir can yok olurken sesini çıkartmayan ne kadar siyasetçl varsa hepsi kürtaj konusunu 'çocuk katilliğiyle' eş değer tutup cinayete sessiz kalamayız diyor. Aynı cinayeti polis bir tekmeyle işlerken sesiniz neredeydi acaba sorusu geliyor akıllara.

Demokrasi demokrasl diye bağıra bağıra gezen, demokrasi düşmanı olduğunu iddia ederek herkesi içeriye(hapishane) almış bir hükümet var karşımızda. önce lafı söylüyor sonra tepki durumuna göre 'tartışılması lazım' ya da 'ben öyle demek istemedim yanlış anlaşıldım' ile başlayan ve sonrasında herkesin değer yargılarına hitap eden bir problem cümlesiyle yine dikkatleri üstlerinden atıyorlar.

Bir kesim bu yapay gündem durumunun farkında ve izah etmeye çalışıyor ancak onlarda vatan hainlnden tutun da teröriste kadar geniş bir yelpazede yaftalanıyor. Teröristin sayın diye anıldığı bir ülkede, terörist çiftçl, terörist öğretmenler olduğunu pek sayın siyasetçilerimizden öğrendik.

Gel gör ki siyaset bu, bundan fazlası da olmadı ülkemizde. Bugün ekonomik krizli günleri arar olduk. En azından ekonomik kriz varken siyasetçllerln aklı belden aşağı çalışmazdı.

Ekonomik durumun iyi olması bana miras yedileri hatırlatıyor, evi arabayı satarken para var ama bir gün satacak bir şey kalmayacak, millette bu zam yağmuruna uyanacak bakalım o zaman ne olacak.

--
Saygılarımla...
Abdullah ÖZCAN

Yorumlar