Aşıklar ve Suretler

O kadar çok sevdim ki seni; bütün hayallerimi senin üzerine kurdum. O kadar çok hayal kurdum ki senle; tüm gelecek hayallerime sen sirayet ettin. O kadar çok hayalde karşıma çıktın ki; sonunda suretini senden daha çok sevdim. Ve suret o kadar güzelleşti ki; sen yanında sönük kaldın.

Aşık olduğun suretin aldığı şekil istediğin ve umduğun ne varsa odur. Şefkattir senin için, aradığın güzellikse güzelliktir. Sevgilinin olmasının istediğin ama olamadığı her şeydir. Bir gün gölge olan suret, aslını geçip yerini alır. Hani derler ya "aslı gibidir" diye keşke sevgililerimiz sureti gibi olsa. 

Konu aşk ise bildiğin tüm kanunlar geçerliliğini yitirir. Örneğin; Gölgenin varlığı maddenin varlığına bağlıdır. Varlık olmasa gölge olmaz. Aşkta başlangıçta bu böyle olsa da sonra gölgenin varlığı maddenin varlığının asıl nedeni olur.


Aslının yerini alan her şey gibi o kadar çok anlam ifade eder ki. Hem yerine geçtiğini olduğu gibi karşılarken hem de beklentileri, hayalleri, umutları ve bir insanın isteyebileceği her şeyi taşır. Taşır da işte o yüzden aslının yerini fazlasıyla alır. 


Sonunda gölgesinin yanında gölge gibi kalan her şey muhabbetimizin konusunu teşkil eder. baktığınızda gördüğünüz şey gölgenin sahibi değil, gölgenin kendisi olur.Bir bakarsın aşktır, bir bakarsın surettir.


Sanırım biraz da saçmaladım...
Olsun o kadar anlayışla karşılarsınız artık...
Saygılarımla...

Yorumlar

bırtutamkekik dedi ki…
ne saçmalaması:)
çok güzel yazmışsınız...
takipteyim...
sağlıkla kalın..
:)
asilzade dedi ki…
teşekkür ederim :) beni mutlu ettiniz.