Kaç Kuruş Ederiz!

Koca dünya'da o kadar değersiz bir noktayım ki, nefes almak veya aldığım nefesin neyi değiştirdiğini düşünüyorum. Düşünüyorum da bencilce kendimi kandırdığım fikirlerden başka hiçbir şey gelmiyor aklıma. Her şeye bir değer biçen insanoğlu kendine değer biçerken ne kadar pervasız ve herhangi bir kriter koymadan düşünüyor.

Kimim ben, kimsin sen ya da yolda yanından geçtiklerin kimler? Kaç kuruş ederiz insan pazarı kurulsa ve her birimize değer biçilse. Kaç kuruş ederiz toptancı da toptan satılsak.

Değerli midir kapısının önünde kışın soğuktan birisi donarken onun hiç farkında olmayan adam, ya da şehrinde bir duvar dibinde aç birilerinin olduğunu bile bile karnını tıka basa doyuran. Kimsenin ihtiyacı var mıdır diye düşünmeden 40 çeşit ayakkabı almak ve belkide hiç giymediği ayakkabılarını bir dolaba doldurup bununla mutlu olmak değerli kılar mı insanı?

Değerli midir sadece kendisinden farklı düşünüyor diye birilerine saldıran adam ya da bir fikir uğruna olduğunu iddia ederek masum insanları molotof kokteyliyle yakmaya çalışan adam. Yıllarca gözünden sakınıp ona bakan annesini sokağa terketmek, Kendi kardeşine bile kötü gözle bakıp tecavüz etmek, kadına sırf gücü yetmiyor diye taciz etmek, kimsesiz onca insan varken babasının parasını yiyip yine de sükretmemek insanı değerli yapar mı ?

Değerli midir bir kızın saf temiz duygularıyla oynayıp sonrada bunu maharet sanan adam ya da bir adamın kendisine olan saf duygularını kullanıp sadece onu kullanan kadın. Arkadaşının önce yüzüne gülüp sonra arkasından konuşmak, Bedeninin şeklini kendisi seçemiyor olmasına rağmen bir kişinin fiziki görünüşüyle dalga geçmek insanı değerli yapar mı ?

Şimdi soruyorum size, hepimizi bir pazara çıkartsalar kaç kuruş ederiz!

Yorumlar

KÖSEKUL dedi ki…
"Bedeninin şeklini kendisi seçemiyor olmasına rağmen bir kişinin fiziki görünüşüyle dalga geçmek insanı değerli yapar mı ?" yapmaz kardeşim, yapmaz.. Çoğu zaman başkalarına anlattığımız bir dünya nasihatın onda birini kendimize anlatabilsek eğer -ki işin zor olan kısmı bu- değerimizi artırabilir belki ama nerdee...