Namussuz Erkekler!

Kadınları anlamıyorum, onlarda bizi anlamıyorlarmış. Kimine göre erkekleri ayrıldığında tam anlamıyla tanırmışsın, kimine göreyse gözüne baktığında çözülen yaratıklarmışız. Hepimiz baskı kuruyormuşuz onların üstünde rahat yaşayamıyorlarmış. Toplum erkeğe her türlü izni veriyorken erkek kadının üstünde hep bir baskı unsuruymuş.

Yahu sen değil misin yarın öbür gün çocuk yetiştirecek olan senin abini annen yetiştirmedi mi ? küçükken dikte etseydi kadınla erkeğin eşit olduğunu, kulağına biraz fısıldasaydı ya da seninle arasında ayrılık gözetmeseydi. O na ne kadar ve neye izin veriyorsa aynısını sana da verseydi. Bugün abin senin dışarı çıkmana kızan birisi olur muydu? Ya da fazlasıyla maço bir tip olur muydu?

Tecavüzcüler hep en namus bekçisi memleketlerden en kadınına sahip çıkan(!) mecralardan çıkıyor. Yani onun anasına bacısına yan gözle bakarsan adamı deşer hiç affetmez ama ilk fırsatta denk getirdiği kadını kündeye getirir. Kendine namuslu bu arkadaşı yetiştiren kadın değil mi ? Kadın ama gel gör ki adamlığını az koymuş demek ki. Oysa tutup çocuğunu kadınların ne kadar naif, nazik canlılar olduğunu anlatsa, ne kadar toplumsal hayatta eşit olduğumuzu düşünsekte bedensel işler açısından bizden güçsüz olduğunu anlatsa ve babası ona nasıl davransaydı daha mutlu olacağını telkin etseydi. Kadınların kedi gibi olduğunu duruşlarına yaşamlarına saygı duyması gerektiğini eğer bu saygıyı duyarsa tıpkı kediler gibi hiç beklenmedik anlarda çok büyük bir samimiyetle ona geleceğini, Kadınlara şiddet uygulamaması gerektiğini onların sevilmek için yaratıldığını anlatsaydı, Bugün bu herif en azında %90'ı bu yaptığı hatayı yapmazdı.

Karısını aldatıyor adam, sonra geliyorlar efendim erkekler öyle tü kaka, böyle pis, şöyle bilmem ne. Karısını aldatan adamın öyle ya da böyle bu işi meşru görmesi için bir nedeni vardır kendince, eşyanın tabiatı bunu böyle söylüyor. Ya babası bu işi yapmıştır. Ya da bu gibi mevzulardan yanında bahsedilirken erkeğin yapması makul bir şeymiş gibi konuşulmuştur. Anne ne yapmıştır ya sesini çıkartmamıştır ya da bir tebessüm ederek geçirmiştir olayı. İşte o geçiştirdiğin olay bugün karısını aldatan adam. Oysa ki anne bu durumdan duyduğu rahatsızlığı düzgünce izah etseydi veya ortada bunun muhabbeti geçtiğinde bu durumun ne kadar hoşnutsuz bir şey olduğunu anlatsaydı. Bugün bu adamların hepsi olmasa da %90 bu hatayı yapmazdı.

Erkeklerin hiç mi suçu yok elbette bahsi geçen durumları yapanlar hoş karşılanamaz ancak ağaç yaşken eğilir bunu eğen büken nereye doğru büyümesi gerektiğine karar veren mecra öncelikle kadınlar. Yahu farkında değil misiniz aman ne olacak sonra anlatırım dediğiniz her şey sonra anlatılmıyor anlatılsa da bir şey değiştirmiyor.

Dünyadaki bütün erkekler namuslu olsa dünyada namussuzluk diye bir şey olmaz derdi babam. Halbuki biz hep çocuklarımıza kadınların namuslu olmasından bahsediyoruz. Birazda erkeğin namusundan bahsedelim çocuklarımıza nelerin nasıl değiştiğini göreceksiniz.

Her şey fiziksel güç olsaydı savaşta strateji diye bir şey olmazdı. O nedenle erkekler güçlü lafı bir mana ifade etmiyor, 100 yıllık çınara gücünüz yetmez evet ama yeni büyüyen çınarın nasıl şekil alacağını rahatlıkla belirleyebilirsiniz.

Bu nedenle Ey kadın söylenmeyi bırak, değiştirmek istiyorsan kendi erkek çocuğunu namuslu, evine sadık, aklı başında (başka yerinde değil), kadını meta olarak değil insan olarak gören hatta fazlasıyla değer veren birisi olarak yetiştir ki senden sonra gelen kadınlar senin dediğin gibi "bu erkeklerin hepsi böyle topunun allah cezasını versin" demesin. Dünya biraz daha yaşanır hale gelsin.

Elinizde sihirli değnek var aslında farkında değilsiniz hala çıkmış erkeklere kızıyorsunuz. Ya da gayet farkındasınız da işinize gelmiyor bilemiyorum hangisi.

Bu arada erkeğin namusu vardır. Kapı kilit hikayesi var nerede gördüm hatırlamıyorum ama "Her kapıyı açan kilit iyidir, her kilitin açtığı kapı kötüdür" diye bunu yazarken şunu düşünmemişler; Her kapıyı açan kilit ya hırsızdadır ya da çilingirdedir. Çilingir her kapıyı açmayacağına göre kanunen ve ahlakende hırsızlık pek hoş karşılanmadığına göre her kapıyı açan kilit pekte iyi değilmiş. Hepsi bir yana erkeğin namusu yoksa hepimiz namussuz olmuyor muyuz? Olmaz Erkeğin namusu vardır kardeşim.

Saygılarımla...

NOT: Olaylar bakış açısı itibarıyla abartılmıştır. Elbette yapan farkında olmalıdır yanlışı yapmamalıdır. Ama gel gör ki bu eğitimi verecek olan analarımızdır. Ne kadar eğitim o kadar sevilesi adam gibi erkek :P

Yorumlar