La Linea - Bay Meraklı



LA linea, TRT'deki adıyla bay merakl :) o şen kahkası beni bitiriyordu şahsen hepinizin hatırladığından da eminim. Tek boyutlu çizgi karakterimiz Bay Meraklı sadece TRT'nin olduğu zamlarda 15 dakikalık kısa hikayelerle konuk oluyordu bizlere.


İzlemekten zevk aldığım bir çizgi filmdi. Kendi çizeriyle sürekli çekişme halinde olması ayrı bir eğlence konuşuydu zaten. Yürüdüğü yolun bitmesi çizerine kızması sonunda çizerin kızıp Bay Meraklı'yı silmesi bunların hepsi akılda kalan eğlenceli dakikalar.

Üzerinde düşünülmesi gereken tarafları var sanırım. Benim gibi Bay Meraklı'ya çok gülen insanlar olduğunu biliyorum. Bu kadar sade tek boyutlu bir çizgi film nasıl güldürür ? Güldürüyor, eğlendiriyor ve hatırlardan silinmeyecek bir iz bırakıyor gördüğünüz gibi. Yani klasikler arasına girecek bir çizgi karakter yaratmak onun kaç boyutlu olduğuyla ilgili değil ne kadar karakteri olduğuyla ilgili.

Bu zamana kadar gördüğüm en karakterli çizki karakter :) çizerine bile posta koyuyor Bay Meraklımız. Bir ara Bugs Bunny'de yeltendi çizerine delikanlılık yapmayı ama bizim Bay Meraklı kadar etkili olamadı.

Bay Meraklı'yı online izlemek istiyorsanız : Buradan
Bay Meraklı'yı bilgisayarına indirmek istiyorsan : Sesebian Blog ;)

Yorumlar