Çizgiyim Ben!

Hayatın içinde çizgi karaktermişim gibi hissediyorum bazen. Hayatta çizgi filmden farksızlaşıyor. Ulen Bugs Bunny gibi siyasetçiler, Avcı Elmer gibi seçmenler. Ne bileyim çizgi karakterleri aratmayan komiklikle Gözlüklü Şirin kadar Bilge aydınlar.

Etrafıma bakıyorumda çizgi filmlerin gerçekliğine biraz daha inanaıyorum aslında. Normal gözükenler garip durumlar. Ne bileyim bir siyasetçi ordusu düşünün ki en sağlam kazıkları atıyorlar göz göre göre, kazığı yiyen halkımız tam dom dom kurşununu kıçına yaslayacakken bir deliğe giriyorlar kayıp sonra fırt diye başka bir delikten çıkıyor aynı yüzsüzlükle yanımıza geliyor. Bunca anlattığım hikayeyi çizgi karakterlere de, gerçek karakterlere de uygulayabilirsiniz. En kral müslüman zannettiğimiz en hominigırtlak çıkıyor hakkaten komedi.

Hepsi bir kenara o kadar çizgi karakteriz ki, yapmadığımız şeyleri bize itham ettiklerinde özür diliyoruz tıpkı Avcı Elmer gibi. Bugs Bunny gelir nasıl öldürürsün tripleriyle ağlar halbuki ölüm mölüm yoktur ortada ama Elmer'da oturur ağlar özür diler. Birde şirinlerde gözlüklü şirin vardı. Şirin baba'nın yerine geçmeye çalışan kendini bilge zanneden bir şirin. Al işte toplum hayatında bundan bir tane değil bir sürü var.

Bunca çizgi film karesinin arasında birde süpermen gerçek olsaydı keşke "dıtdırı" ses efektiylen gelip bizi bu harala güreleden kurtarsaydı. Sonra Daily Planet'ine geri dönseydi. Şaka bir yana yukarıda anlattıklarımın hepsi normal hayatımızda büyük yer kaplayan ama traji -komik olan hadiseler. bir şarkı vardı Yasemince programında "Ağlanacak Halimiz Var Güleriz Kahkahayla" diye mısrası vardı aklıma hemen o geldi.

Eskiden hicvi güzel yapıyorlardı ne güzel programlar vardı. İnce İnce Yaseminceler Olacak O kadarlar ne güzel hicivlerle doluydu. Şimdi Mizah'a bile posta koyuyoruz. Ne günlere kaldık yarın öbür gün çizgi karakter siyasetçiler dedim diye bana da dava açarlarsa şaşmayın.

Bnca mevzunun arasında yukarıda gördüğünüz bendeniz bu surat ifadesiyle karakalem çalışması bir çizgi karakterim. Ne yapalım ayak uydurmak lazım.

Yorumlar

güzeldi...yalnız kafama takılan bloğun üst kısmındaki boşluğu özelliklemi yaptınız?hani ilk girişte yazı yokmuş izlenimi veriyor..