Dünya üzerinde savaşlar sürmekte kimi ırakta kimi bilmem nerde ama geçenlerde blogları gezerken @Siminya'nın bir yazısını okudum asıl savaşın dünya üzerinde hiç bitmeyen bir savaş olduğunu öğrendim. Kadınlar ne kadar içten pazarlıklık yaratıklar yahu :). Sürekli kadınları anlatıyoruz anlaşılmadıkları düşüncesi yüzünden, peki biz erkekler anlaşılıyor muyuz? Daha doğrusu kadınlar bizi anlıyor mu ?

Bugüne kadar süregelen süreçe baktığımızda hep savaşmak zorunda kalan taraf erkekler olmuş, ilkçağlarda yemek için savaşmış sonraki süreçte uğruna savaşılan şeylere eklentiler olmuşsada yemek kısmı değişmemiş. Savaşın şekli ve yeri değişmiş ama kendisi aynen devam etmekte :)

Bunun yanında anlatmak istediğim şey şu bu kadar uzun süredir devam eden bir şey kendine has bir kültürde oluşturmuş olması. Yani erkeklerin savaşının belli kuralları vardır. Tabi ki herşeyde olduğu gibi istisnalar hariç .

Dedikodu yaparız; evet dedikodu yapıyoruz bazen kadınlardan fazla dedikodu yaptığımızı söyleyen araştırmacılar çıkmış, haklılık paylarıda olabilir. Fazlada yapıyor olsak bu mereti kadınlardan bir farkımız var ki o da şudur: Dedikodusunu yaptığımız insana dedikodu ulaştığında ve gelip bize sorduğunda, "aaa! kim diyor bunu yalana bak!" gibi tepkiler vermiyoruz konuştuğumuzu "evet konuştum!" diyebiliyoruz.

Yakışıklı görünmeyi isteriz; Kendimize yakışanı giymeye çalışırız ama garip bir şekilde giyimde de tıpkı düşünce dünyasında olduğu gibi fazla karmaşadan uzak duruyoruz. Bir takım elbise çoğu zaman düşündüğümüz şıklık için yeterli olur. Yani birisinin ortamda bizden daha iyi giyinmesi moralimizi bozmak için yeterli bir neden değildir. Biz biliyoruz ki bundan sonrası tamamen aklımızın yakışıklılığıyla alakalı :) (eğlenceli olmak, zeki olmak, çekici olmak)

Odaklanmak ya da odaklanmamak işte bütün mesele bu; kadınlardan daha ayrıntılı düşünebiliyoruz; Bu sürece çoğu hanımefendinin karşı çıkacağını bilerek anlatacağım. Kadınların çoğu zaman erkeklerden daha ayrıntılı düşündüğünü kabul ediyorum fakat bu bizim ayrıntılı düşünemediğimizi göstermiyor. Biz bir şeyi amaç edinirsek odaklanırız. Her konuda bu böyledir iş yerinde de, sosyal hayatta da. Yani iş yerinde başkasının yapmakta olduğu veya bitirdiği iş bizi zerre ilgilendirmiyor biz kendi işimize bakarız :). Bunun yanında itiraz etmemeniz için en basitinden şu örneği vermek istiyorum. Bu zamana kadar playboy diye bahsedilen çoğu zaman kadınların "sadece tipleri var gerizekalıların!" zihniyetiyle baktıkları adamlar bile o çok ayrıntılı düşünmeyi becerebilen kadınları tavlıyorlar sonrası malum bırakıp bir başkasını tavlamaya gidiyorlar :). Övünmüyorum sadece bir örnekti.

O sofraya yardım etmek isteriz ancak; Rahatız dedik ya mevzu odaklanmak diye eğer gün içinde önemli birşeylerle uğraştıysak eve geldiğimizde yorulmak istemeyiz, anlayışsız oluruz çünkü işimize gelmez, kalkıp o sofraya yardım edemeyiz çünkü birşeyler kafamızı bedenimizi yormak istemeyiz. Açıkcası bencil olduğumuz nadir anlardan birisidir.

Söylediğim şey düşündüğüm şey ; Ne düşünüyorsam onu söylerim o yüzdende ne söylüyorsan onu düşündüğünü varsayarım. Aslında bu cümle erkekler bizi anlamıyor cümlesinin yegane nedenini anlatıyor. Açık söylemek gerekirse çoğu zaman ne söylüyorsan onu düşündüğünü varsaymak işime gelir yoksa bende suratının meymeretsizliğinden, bakışının donukluğundan ne düşündüğünü az çok anlarım.

Arkadaşımızın aldığı başarıya seviniriz; en azından ciddi manada sinirlenmeyiz sadece hayıflanırız ki buda en uç noktadır. Başarıyı hak ediyorsa birisi saygı duyarız, tebrik etmekten gocunmayız. Yani "Onun öyle göründüğüne bakma ne ...dır o ben biliyorum!" gibi tepkilerimiz yoktur. Ahmet'in başarısından daha önemli zihnimizi yoracak mevzularımız vardır muhtemelen.

Aslında mevzu basit kafamız rahatsa bizde rahatız, dolayısıyla çevremizi de rahatlatırız. Ağrısız başa dert olursanız çözüm değil problemin ta kendisi oluruz, yok derdimize ilaç olursanız çözümsüz problemlere çözüm oluruz.

Kadın bir savaştaysa, erkek bir silahtır savaş meydanı değil. Onu kullanmayı becerebilirsen birçok savaştan rahatlıkla kazanan taraf olarak çıkarsın ama kullanmayı bilmezsen elinde patlar ki o kısmı düşünmeyelim bence...

Yorumlar

siminya dedi ki…
ya ne zaman yazmışın sen bunu ? ben neden okumadım ?? insan linkini bloğumdaki yazının altına koyarda okuruz en azından dimi ? Ya erkeklere kurban olayım biz biz ahhh bizz çok kötü şeyler yapıyoruz çokk :)
foodbynil dedi ki…
Biz kadınlarda artık o bana rüküş dedi diye saldırırız vur başını elbisimin aynısını giymiş diye savaş çıkartırdık.Eline sağlık keyifli bir yazı olmuş..
asilzade dedi ki…
@siminya sevmiyorum su yazımı okusana demeyi ama okuyup yorum yapmış olman mutlu etti teşekkürler :)

@peri kızı arada abartılı gibi görünenler olabilir ama genel olarak farklılıklarımız teşekkür ederim yorum için :)
Arzu Breda dedi ki…
Siminya ve perikizi, ya bırakın bu kurban olayım, savaş çıkartırdık söylemlerini.

Dedikodu yaparız; dedikodu yapmanıza kimsenin bişe dediği yok. Yapın anasını satim. Dedikodu, başkasına zarar vermedikçe, yaşamın bir parçası ve ömrü uzatan, daha doğrusu ömrü kaliteli yapan bir olgudur.

Yakışıklı görünmeyi isteriz; giydiğinizin bizce hiç bir önemi yok. Beyninizin içindeki giysi ve bize biçtiğiniz giysi önemli bizim için. Parantezin içine aldıkların bizce önemli olanlar.

Odaklanmak; burada dur işte. Kadınlardan daha fazla odaklandığınız tek bir "şey" var. Onun dışında hiç bir şeye odaklandığınız doğru değil. Erkekler sadece cinselliğe odaklanabiliyor ve bu durum da başka şeylere de odaklanmalarını engelliyor. Ayrıntılı düşünme konusunda da, kadınlar genelde daha fazla ayrıntılı düşünme özelliğine sahiptir. Verdiğin örnek de, doğru bir örnek değil.

Sofraya yardım etmek; Tabii canım, çok önemli ve yorucu işlerle uğraştığınızdan, elinizi-ayağınızı kıpırdatacak haliniz kalmamıştır. Yok canım, aşkolsun yani, bencillik mi olurmuş. Siz yatın, rahat edin,şöyle sırt üstü. Masaj filan da ister misiniz?

Düşündüğümü söylerim; Şunu, düşünmeden konuşuruz, deseydin, eyvallah doğru söyledin der, başka şey aramazdım. Düşünerek konuşan insan bulmak zor zaten. Hele düşünerek konuşan erkek bulmak...

Arkadaşımızın başarısı; Bir tek burada haklı olabilirsin. Bu da genel ve kesin bir yargı değildir, onu bilesin. Kıskançlık konusunda, elimize su dökemezsiniz.

Evet sonunda doğruları dile getirmişsin. Savaşların hepsi kadınlar tarafından yapılır. Ve erkekler bu savaşlarda birer silahtır. Her defasında kazananı farklı taraf olsa da...
asilzade dedi ki…
öncelikle @Arzu yazın gayet sert ve güzel bir cevap olmuş :)

Haklı olduğun yerler olmakla birlikte Kabul ettiğin tek şeyinde Kadınların "hayır bunu yapmıyoruz" diyemeceği bir başlık. Yani Zaten kabul edeceğinizi düşünerek yazmadım bu yazıyı, aksine kabul etmeyeceğini bilerek yazdım. :)

Bireysel farklılıkları ayrı tutmak gerekiyor tabi ki. Her zaman istisnalar vardır ve istisna olabilirsin.