Truman Show

Truman Show , uzun yılların filmi ama bir çok yarışma programına fikir babası olmuş film. Bize zorla yutturulan biri bizi gözetliyorlar bu filmden esinlenme programlardır. Yani kitleleri etkilemiş bir film dolaylı yoldan :). Dün tekrar izleme şansım oldu.

Filmde çocukken bir şirket tarafından evlatlık alınan Truman'ın tüm hayatının televizyondan canlı yayınlanması anlatılıyor. Truman dışında hayatında ki herşey bir kurmacanın eseri, bu yönüyle film çok farklı ve güzel.

Bu filmi ilk izlediğimde bende bir ara düşünmeye başlamıştım, hakikaten hazırlanmış hayatları yaşıyor gibiyiz diye. Dikkat ettiğimde günlerimin neredeyse birbirinin aynı olduğunu görmüştüm :). Sokağın ortasında gökten spot ışığı düşmesini bekledim belli bir süre.

Filmde Truman yaşamında herkesin oyuncu olduğunu bilmediği için arkadaşına soruyor. "Hiç sana komplo kurulmuş gibi hissettin mi ? herkes seni izliyor gibi?" çoğu zaman hissetmişizdir ben çok hissettim mesela. Film insanların bu yanına çok güzel dikkat çekiyor.

Tabi ki filmi güzel yapan bir nokta da sonu, izlemeyenler için anlatmayacağım ama Truman kendisi için çok zor bir kararı vermek zorunda kalıyor. Gayet anlamlı bir film tekrar izlemiş olmak beni çok mutlu etti. Eğer izleme şansınız varsa mutlaka izleyin...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Peki ya gerçekse ? Sen de böyle bir gösteri içindeki başrol oyuncusuysan ? Bunu anlar mıydın ?
asilzade dedi ki…
Pek sanmıyorum ama olmadığına bir kaç kanıtım var :D kendimi böyle avutuyorum :d
Adsız dedi ki…
filmi güzel özetlemişsiniz. ben de ilk defa sinemada izlemiştim sanırım tam 10 sene oluyor. zamanında bir ilkti, gerçekten orijinal bir filmdi..