Kredi Görüşmesi

Ben Çoğu profil yazımda ben bile ne yapacağımı çoğu zaman kestiremiyorum diyorum, arkadaşlarım bana gülüyor ama bunu anlattığımda bir kez daha gösteriyorum bunu :). Anlatmazsam olmaz.

Geçen gün can sıkıntısı nöbetlerinin arasında bir bankanın içerisine daldım, yapacak bir işimde yok tabi ki öyle bakınıyordum ki - bu arada bir konferansta görevli olduğumdan üstümde takım elbise var - güvenlik hiçbir şey yapmamış olmamdan kıllanarak yanıma geldi ve "Birşey mi istemiştiniz beyefendi?" dedi. Hiç farkında olmadan "Kredi başvurusunda bulunmak için müşteri temsilcinizle görüşmek istiyorum" cümlesi gayet net titreme olmaksızın ağzımdan çıkıverdi.

İşin komik tarafı burdan sonra başladı. Benim böyle dediğimi duyan müşteri temsilcileri kılığıma aldanmış olucak ki yukarda ki resim misali bana bakmaya başladılar. içlerinden gayet hoş bir bayan "Buyurun" dedi. Kendinden emin bir ifadeyle oturdum.

Kredi'nin Türü ne olacak dedi. Kredi dünyasına dair duyduğum tek kelime olan kurumsal olacak deyiverdim. Kurumsal deyince, ne işle uğraştığımı sordular :D bende lorea'l makyaj firmasına fındık yağı sattığımı söyledim (nerden aklıma geldiyse lorea'l fındık yağı :D) . Bu cümleden sonra fark ettim ki iş ucu alınamayacak bir hal almaya başladı. Diğer müşteri temsilcileride yanıma doğru yaklaştılar, yatırım stratejileriymiş, kredi türleriymiş, likiditeymiş anlamadığım bankacılık terimleri havada uçamaya başladı :D .

Aklıma avea'nın o eşsiz hizmeti geldi :D bir numarayı çaldırıyorsun. Avea seni geri arıyor ve bir kadın "bulunduğunuz ortamdan kurtulmanız için sizi aradık sakin olun ve ara vermeden konuşun" diyor :). O kadın saolsun doğaçlama bir tiyaro eserini müşteri temsilcilerine sahneledikten sonra tekrar döneceğim imajını vererek bankadan ayrıldım. :D Dışarı çıktığımda kendimi sabancı gibi hissediyordum, hani reklamlarda bankadan çıkınca bir daha bankaya bakan adamlar varya onlar zengin adamlarmış onu anladım :D Bir an için zengin gibi hissettim :D bende arkamı döndüm ve bankaya baktım, sonra fakir olduğumu hatırladım önüme döndüm bir daha :D.

Uzun lafın kısası gayet eğlenceliydi, önemli insan hissiyatı uyandırıyorlar sizde, bir hizmet bir hizmet sorma gitsin :D . Çok sevdim bu işi arada egomu tatmin etmeye giderim artık.

Yorumlar

Cabri dedi ki…
gece gece güldürdün beni abdullah :)Allah da seni güldürsün.
Bu arada hayırlı olsun blog dünyasına geri dönüş.